Konačna slava

Svjetsko čudo

Sve što ste učinili svodi se na ovaj zadatak. Svjetsko čudo je ljudskih ruku djelo, obavijeno zlatom i brojnim vrtovima i rijekama, koje reflektuju sunčevu svjetlost na gotovo božanski način. Vaše najveće postignuće. Izgradnjom svjetskog čuda, ostavićete trag u knjigama Travian historije. Cijeli server se utrkuje da dostigne ovaj vrh ljudskog postignuća, ali samo jedna alijansa će biti uspješna.

Coming soon

Veliko finale

Dobrodošli do krajnjeg izazova. Da biste to uspjeli potrebna Vam je ogromna vojska i do sada nepoznate količine resursa. Vaša alijansa će morati dati sve od sebe kada koordinira izgradnju svjetskog čuda i brani ga od udruženih snaga ostatka servera a sve bez zanemarivanja vlastite odbrane. Takođe, morate uništiti Vaše protivnike kako biste bili sigurni da Vas neće iznenaditi na kraju. Trka je počela.

"Dostignite vrhunac ljudskog postignuća!"

Drevni artefakti

Na Vašim putovanjima naići ćete na tvrđave stare civilizacije, Natare. Danas su oni samo sjena njihovog bivšeg carstva, ali njihovo junaštvo je i dalje neosporeno. Polako su ih druga plemena brojčano nadmašila i Natari su se sakrili obranivši svoje artefakte sa svom raspoloživom vojskom. Ako dođete u posjed takvog artefakta imaćete nezamislivu moć u Vašim rukama. Ali budite oprezni - cijeli server ih posmatra. I sve oči će biti uprte u Vas.

Coming soon

Čudne moći

Ovi drevni artefakti imaju moći u koje običan čovjek teško može povjerovati. Postavite jedan određeni artefakt u Vaše selo i posmatrajte kako građevine postaju čvršće, a zidovi neprobojni. Drugi artefakti čine Vašu vojsku snažnijom i omogućavaju joj da se obuči mnogo brže. Jedinstveni artefakti imaju takvu moć da djeluju na Vaše cijelo carstvo - od najjužnijih do najsjevernijih granica.

Izazovne avanture

Vi ste heroj Vašeg sela. Biće toliko opasnih prilika da će samo najhrabriji smjeti poći. Zvuk divljih zvijeri, glasine o ukletom blagu i vapaji za pomoć koji su vjerovatno trik. Oni čekaju na Vas. Idite u avanture i ako budete imali sreće pronaći ćete velike količine sirovina, blaga i moćna oružja.

Godišnji specijal

Uvijek ima novih i zanimljivih opcija u godišnjem Travian: Legends specijalu. Odnedavno se alijanse bore za vlast nad regijama drevne Evrope. Timska igra je sada važnija nego ikad, jer samo alijansa koja ima većinu može doći u posjed regionalnih moći. Osim toga, igrači mogu zajednički razvijati oblasti kao što su metalurgija ili trgovina kako bi svi članovi alijanse imali korist.

"Tajanstvene moći čekaju da budu otkrivene..."